Tabung Pembangunan Usahawan Negeri Sembilan

Tabung Pembangunan Usahawan Negeri Sembilan. Program rumah harapan rakyat negeri sembilan. Tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) telah dibuka jam 9.00 pagi hari ini untuk permohonan dan akan berakhir pada jam 5.00 petang, 30 ogos 2021.

Dunia printing Bagaimana untuk dapat bantuan tabung
Dunia printing Bagaimana untuk dapat bantuan tabung from surihome.blogspot.com

Exco pelaburan, perindustrian, keusahawanan, pendidikan dan modal insan negeri, datuk dr mohamad rafie ab malek berkata, tuns plus adalah inisiatif baharu yang diperkenalkan. Permohonan pembiayaan tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns plus) kini dibuka kembali bermula februari 2022. Pusat pembangunan belia harapan negeri sembilan (tabah) no tel:

Sejak Permulaan Pada 2019 Yang Lalu, Inisiatif Ini Telahpun Berjaya Membantu Seramai 3,069 Orang Peniaga.

Kerajaan negeri sembilan telah memperkenalkan pembiayaan tabung usahawan negeri sembilan (tuns) bagi membantu usahawan mikro di negeri sembilan sebanyak rm3000. Pusat pembangunan belia harapan negeri sembilan (tabah) no tel: Program rumah harapan rakyat negeri sembilan.

See also  Sambal Tempoyak Ikan Bilis Negeri Sembilan

Kerajaan Negeri Sembilan Memperuntukkan Sebanyak Rm3 Juta Pada Tahun Ini, Bagi Membantu 1,000 Usahawan Mikro Dalam Bentuk Geran Khusus Yang Dikenali Sebagai Tabung Pembangunan Usahawan Negeri Sembilan (Tpuns).

Tabung usahawan negeri sembilan (tuns) pusat runding cara usahawan negeri sembilan (pruns) info. Mesyuarat bersama jabatan (mbj) inisiatif. Untuk makluman anda, tahun ini adalah tahun ketiga pelaksanaan tuns.

Tuns Atau Tabung Usahawan Negeri Sembilan Merupakan Bantuan Pembiayaan Secara Geran Yang Disasarkan Kepada Penjaja Dan Peniaga Kecil Di Negeri Sembilan.

Bagi usahawan di negeri sembilan yang memerlukan geran atau pinjaman mudah tanpa faedah bagi mengembangkan perniagaan mereka, kerajaan negeri sembilan telah membuka kembali permohonan bagi tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) dan (tuns plus). Melalui belanjawan negeri sembilan 2021 yang bertemakan 'merangsang ekonomi memperkasa rakyat', kerajaan negeri sembilan telah bersetuju untuk mewujudkan tuns plus melalui penyediaan peruntukan yang berjumlah rm3.0 juta untuk membantu melonjakkan lagi sektor keusahawanan sebagai lanjutan daripada pelaksanaan program tabung pembangunan. Exco keusahawanan negeri sembilan, yb dato’ dr.mohamad rafie abdul malek berkata, tuns adalah inisiatif kerajaan pakatan harapan negeri sembilan untuk membantu usahawan mikro.

Tabung Pembangunan Usahawan Negeri Sembilan (Tuns) Telah Dibuka Jam 9.00 Pagi Hari Ini Untuk Permohonan Dan Akan Berakhir Pada Jam 5.00 Petang, 30 Ogos 2021.

Kepada usahawan di negeri sembilan, terkini kerajaan negeri sembilan telah membuka kembali permohonan bagi tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) dan (tuns plus). Exco pelaburan, perindustrian, keusahawanan, pendidikan dan modal insan negeri, datuk dr mohamad rafie ab malek berkata, tuns plus adalah inisiatif baharu yang diperkenalkan. Kerajaan negeri mewujudkan satu tabung khas dikenali sebagai tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) untuk membantu pertumbuhan usahawan kecil tempatan.

Pada Tahun 2020, Kerajaan Negeri Sembilan Telah Menyediakan Peruntukan Sebanyak Rm6 Juta Bagi Membantu Usahawan Mikro Di Negeri.

Permohonan tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) bagi tahun 2022 kembali dibuka untuk usahawan dan pks negeri ini. Untuk maklumat lanjut sila hubungi : Untuk makluman, tahun 2021 adalah tahun ketiga pelaksanaan tuns sejak ia dimulakan pada tahun 2019 dan telah berjaya membantu seramai 3069 peniaga.