resipi ayam

Ayam Berempah Resepi

Ayam Berempah Resepi. Pasti ramai yang menggemari ayam masak kicap dan ada pelbagai versi cara untuk memasaknya. Resipi ayam bakar mayones perkongsian dari saudari dani j tang ni nampak sangat mudah dan sedap.

4 Cara Pilih Ayam Di Pasar Jangan Sampai Makan Bangkai
4 Cara Pilih Ayam Di Pasar Jangan Sampai Makan Bangkai from selongkar10.blogspot.com

Apa yang penting kuah masak kicap mestilah pekat, lemak, manis dan pedas secukup rasa.untuk resepi kali ini che nom letak cili kisar dan juga cili api bagi memekatkan kuah dan pedas nya secukup. Memang senang sahaja cara pembuatannya. Resepi ayam masak kicap yang mudah disediakan dan sedap sangat rasanya.

Memang Senang Sahaja Cara Pembuatannya.

Cuma apa yang istimewanya ialah jenis gula yang digunakan iaitu gula melaka. Lumur pada ayam dan perapkan selama 30 minit minimum. Resipi ayam bakar mayones perkongsian dari saudari dani j tang ni nampak sangat mudah dan sedap.

Tumbuk Semua Bahan Hingga Lumat.

Pasti ramai yang menggemari ayam masak kicap dan ada pelbagai versi cara untuk memasaknya. Apa yang penting kuah masak kicap mestilah pekat, lemak, manis dan pedas secukup rasa.untuk resepi kali ini che nom letak cili kisar dan juga cili api bagi memekatkan kuah dan pedas nya secukup. Ada pula kentang yang disadur dengan mentega, emping cili dan oregano.

Resepi Ayam Masak Kicap Yang Mudah Disediakan Dan Sedap Sangat Rasanya.

Che nom rasa penggunaan gula melaka menyebabkan manis kuah sambal lebih sedap daripada sambal yang dimasukkan gula putih biasa.