resipi ayam

Ayam Masak Cili Api

Ayam Masak Cili Api. Panaskan minyak, masukkan cili mesin. Selain menyediakan ayam masak merah, saya juga sediakan udang masak lemak cili.

JENDELA DAPUR NAIMAH Masak Lemak Cili Api Daging Salai
JENDELA DAPUR NAIMAH Masak Lemak Cili Api Daging Salai from jendeladapuriema.blogspot.com

Selain lauk berkuah, di sini juga ada menu lauk berbakar bercicah air asam seperti ikan keli, ayam kampung & ikan pari. Masukkan sos cili dan sos tomato. Kacau dan biar pecah minyak.

Masukkan Garam, Bawang Besar Dan Cili Api.

Resipi ayam masak merah ala kenduri ‘cara orang lama’, tak guna sebarang sos pun. 1 sudu kecil serbuk kunyit. Selain lauk berkuah, di sini juga ada menu lauk berbakar bercicah air asam seperti ikan keli, ayam kampung & ikan pari.

See also  Rempah Ayam Goreng Mamak Style

1 Kuib Pati Ayam Knorr.

Masak lemak cili api daun kesum pedas. Cili api dibelah 2, minyak untuk menumis. Hirisan daun kunyit dan daun limau purut pula menambahkan lagi keistimewaan rasa pada rendang ini.

2 Helai Daun Limau Purut.

10 biji cili besar hijau. Masukkan sos cili dan sos tomato. Tak sempat nak menyalin pakaian kerana memang nak kena memasak dengan cepat.

Panaskan Minyak, Masukkan Cili Mesin.

Resipi ayam masak merah ala kenduri ‘cara orang lama’, tak guna sebarang sos pun. Selain menyediakan ayam masak merah, saya juga sediakan udang masak lemak cili. Jika ya maka restoran gulai kampung di bangi ini ada menyediakan pelbagai lauk pauk seperti gulai ayam kampung, gulai tempoyak patin, ketam masak lemak cili api, siput sedut masak lemak & sebagainya.

Masukkan Sedikit Gula, Kacau Smpai Cili Garing.

Seperti biasa, saya memasak dengan masih berpakaian pejabat. Kalau nak lebih sedap, gunakan santan dari kelapa segar. 10 biji cili api hijau.