resipi ayam

Ayam Masak Kari Mudah

Ayam Masak Kari Mudah. Tambahkan lada sulah/lada hitam dan gaul sebati. Ia terkenal serata nusantara merangkumi brunei, malaysia, indonesia dan singapura sampai sejauh selatan thailand.

Wanita Ni Kongsi Cara Buat Daging Masak Hitam Resipi Air
Wanita Ni Kongsi Cara Buat Daging Masak Hitam Resipi Air from www.keluarga.my

Ayam dilumur dengan sedikit garam, lada sulah dan lada hitam lalu dipanggang hingga masak dan cincang halus. Uniknya kek kelapa ini adalah ia tidak menggunakan tepung, butter dan tanpa menggunakan mesin. Sapu sedikit mentega ke atas roti.

Cuma Apa Yang Istimewanya Ialah Jenis Gula Yang Digunakan Iaitu Gula Melaka.

Letakkan sekeping daun salad ke atas roti. Seorang pengguna laman sosial facebook, puan julita binti salleh ada berkongsikan satu resipi kek kelapa yang mudah dan sedap. Sapu sedikit mentega ke atas roti.

Uniknya Kek Kelapa Ini Adalah Ia Tidak Menggunakan Tepung, Butter Dan Tanpa Menggunakan Mesin.

Che nom rasa penggunaan gula melaka menyebabkan manis kuah sambal lebih sedap daripada sambal yang dimasukkan gula putih biasa. Menurutnya lagi, resipi tersebut dipelajari dari mak mentuanya yang merupakan warga german. Ayam dilumur dengan sedikit garam, lada sulah dan lada hitam lalu dipanggang hingga masak dan cincang halus.

Campurkan Mayones Ke Dalam Mangkuk Berisi Cincangan Ayam Dan Gaul Rata.

Masakan ini amat berkait rapat. Ia terkenal serata nusantara merangkumi brunei, malaysia, indonesia dan singapura sampai sejauh selatan thailand. Tambahkan lada sulah/lada hitam dan gaul sebati.