negeri malay

Belajar Cakap Kelantan

Belajar Cakap Kelantan. Payoh jugok nok tulis perkatae kelate ni deh. Apepun aku harap korang enjoy la belajar loghat kelate ni.

Sekejap Dalam Bahasa Kelantan cakap cakap vlogs
Sekejap Dalam Bahasa Kelantan cakap cakap vlogs from cakapcakapvlogs.blogspot.com

nape takde api ni awek : Tambah ilmu korang kan :d kredit to : Hai korang semua, selamat pagi, hari ini cik ash nak kongsikan dengan korang bahasa thailand.

Dialek Ini Juga Dipertuturkan Di Sebahagian Terengganu Serta Sebahagian Kedah Seperti Di Baling, Sik Serta Padang Terap.

Saya lahir di kelantan tp saya ddk hampir 11 tahun di kuala lumpur. Tak boleh dengan diri sendiri. Cakap = royak yang = hok beri = bui, wi cara untuk belajar cakap kelantan nok belaja kecek kelate ning banyok sungguh perubohenyo.

Payoh Jugok Nok Tulis Perkatae Kelate Ni Deh.

Jom belajar bahasa thailand | assalamualaikum. Saya rasa biasa kita dengar bahawa golongan tua yang bukan kelantan agak fobia dengan orang kelantan. Belajar loghat bahasa kelantan kelantan merupakan sebuah negeri yang terletak di sebelah pantai timur semenanjung malaysia iaitu berhampiran dengan negara thailand.

See also  Tunjung Kelantan

Next Time Aku Tulis Lagi Ea.

Mari belajar kecek kelate sambil ketawa #1. Sebelum cik ash share entri cik ash ada tanya kak ipar betul ke bahasa ni dia cakap betul. Rasakan serunya belajar online interaktif dengan harga terbaik hanya di cakap!

Kalu Sebut Tu Sene Jah, Nok Tulih Ni Jadi Ko Payoh Pulok.

Oleh itu,pada pagi yang mulia ini cikgu akan berkongsi dengan anda sekelian tentang perkataan yang digunakan dalam bahasa kelantan. Ini diceritakan sendiri oleh bapa saudara saya yang berasal daripada pulau pinang. Penerangan lebih details kat entri tu.hari ni nak ajar bahasa kelantan yang simple2 je.haha :d

Nape Takde Api Ni Awek :

Mari belajar bercakap dalam bahasa kelantan (maghi blaja kecek dale bahaso klate) Apepun aku harap korang enjoy la belajar loghat kelate ni. Kesungguhan maryam belajar cakap kelantan sangat menghiburkan netizen.