negeri malay

Cara Cakap Kelantan

Cara Cakap Kelantan. Adik nak tegur 3 kelantan mundur. Mungking kalu nok belaja kecek kelate baru mahir sesudoh hapi mati.

Korang Boleh Claim Duit MC atau Cuti Sakit Dari PERKESO
Korang Boleh Claim Duit MC atau Cuti Sakit Dari PERKESO from kerjaya.co

Susah jugak nak cakap kelantan ni ye. Belajar cakap kelantan dengan betul, video ini tok dalang kongsikan cara bercakap loghat kelantan dengan betul , gunakan kata ganti nama yang betul apabila b. Kctv production 287 524 views.

If You Watch My Intro And Outro, You Know It From Who.

Lepaih putuih cinta dengan marka dia, own tak lalu makan sampai serah badan dia. Orang kedah kalau perkataan hujung ada “ng”, sebahagiannya kami buang “g” tu bagi kat orang terengganu. Benar, cara untuk fasih berbahasa inggeris bukanlah sesuatu yang boleh dikecapi dalam masa yang singkat.

See also  Frekuensi Radio Pahang

Tak Sangka Laki Che Nab Tu Jenih Rabung Masuk Ayaq Macam Kita Jugak Noh.

Mungking kalu nok belaja kecek kelate baru mahir sesudoh hapi mati. Kerana mak dan ayah saya berasal dr. 50 videos play all mix bila orang kelantan cakap kl youtube.

Payoh Jugok Nok Tulis Perkatae Kelate Ni Deh.

Okey yang ini kakak punya cara. Padu teruk bahasa melayu dia. This video help you speak kelantanes.video ini mengajar anda untuk bercakap serta memahami bahasa kelantan.

Apepun Aku Harap Korang Enjoy La Belajar Loghat Kelate Ni.

Cakap = royak yang = hok beri = bui, wi cara untuk belajar cakap kelantan nok belaja kecek kelate ning banyok sungguh perubohenyo. Masa tu korang dah ada tarikh tetap bila majlis akad nikah akan berlangsung sebab keputusan ujian hiv ni cuma sah laku selama 3 hingga 6 bulan sahajajadi kena rancang tarikh sebaiknya supaya korang tak perlu ulang buat ujian ni. Hari jumaat juga adalah merupakan hari di mana kiamat akan berlaku.

Mereka Makan Berlaukkan Budu Dan Mengamalkan Cara Hidup Seperti Orang Melayu, Termasuk Berkain Batik, Serta Fasih Bertutur Dalam Loghat Kelantan.

16 apr 2019 2 879 037. Mungking kalu nok belaja kecek kelate baru mahir sesudoh hapi mati. Sekiranya korang ingin menggunakan public transport korang ada dua pilihan iaitu dengan bas atau kereta api.