cuti 2022

Cuti Umum Negeri Johor 2018

Cuti Umum Negeri Johor 2018. Semoga maklumat mengenai cuti umum ini memudahkan urusan anda untuk merancang lebih awal. Seperti anda tahu, cuti mingguan johor termasuk cuti sekolah adalah pada hari jumaat dan sabtu.

Kalendar Cuti Umum Dan Cuti Sekolah 2018
Kalendar Cuti Umum Dan Cuti Sekolah 2018 from www.malaysiatercinta.com

Menurut seksyen 60 d (1b), apabila cuti sakit bertindih dengan cuti umum, maka cuti umum ini hendaklah diganti.namun, cuti ini tidaklah ‘automatik’ dan hendaklah diberi pada hari yang dipersetujui oleh majikan. Senarai cuti umum di malaysia tahun 2018. Cuti umum untuk semua negeri.

Berikut Adalah Kalendar Dan Senarai Cuti Umum (Hari Kelepasan Am) Dan Cuti Sekolah Di Malaysia Untuk Tahun 2018.

16.03.2018 (jumaat) 24.03.2018 (sabtu) cuti pertengahan tahun: Tarikh hari cuti 21 jan isnin hari thaipusam 5 feb selasa tahun baru cina 6 feb rabu tahun baru cina hari kedua 23 mac sabtu hari keputeraan sultan johor 1 mei rabu hari pekerja 6 mei isnin awal ramadan 19 mei ahad hari wesak 5 jun. Manakala, kumpulan b terdiri daripada perlis, pulau pinang, perak, selangor, pahang, negeri sembilan, melaka, sabah, sarawak, wilayah persekutuan kuala lumpur, putrajaya dan labuan.

See also  Cuti Tahun Baru Cina 2021 Kpm

Bagi Anda Yang Bakal Melangsungkan Perkahwinan / Majlis Pertunangan Atau Merancang Untuk Pergi Bercuti, Di Sini Saya Kongsikan Senarai Cuti Umum Di Malaysia Tahun 2018 Yang Boleh Membantu Anda Dalam Menetapkan Tarikh Majlis Mahupun Percutian Bersama Keluarga Tersayang.

Senarai cuti umum negeri johor 2021. Kumpulan a meliputi negeri kedah, johor, terengganu dan kelantan. Senarai cuti umum di malaysia tahun 2018.

Untuk Maklumat Lanjut Anda Boleh Download Jadual Hari Kelepasan Am Di Sini.

Kalendar 2020 senarai cuti umum malaysia dan cuti sekolah seluruh negeri Skrol ke bawah untuk melihat senarai kalendar seluruh negara atau pilih kalendar negeri anda. Cuti umum adalah berdasarkan hari kelepasan am yang diterbitkan di portal bahagian kabinet malaysia.

Sila Lawat Kabinet.gov.my Untuk Pengumuman Asal.

Kerajaan johor akan mengumumkan ahad ini sebagai cuti khas peristiwa di negeri itu jika pasukan bola sepak johor darul takzim (jdt) menjuarai piala malaysia 2017. Public holidays and school holidays for. Berikut saya sertakan jadual cuti umum persekutuan 2018 dan cuti umum mengikut negeri 2018.

Klik Untuk Tarikh Cuti Sekolah 2019.

Cuti umum johor 2021 — hari cuti umum bagi negeri johor. Laman ini mengandungi kalendar cuti umum untuk tahun 2018 di malaysia. Semua negeri kecuali johor, kedah, kelantan, perlis & terengganu: