negeri malay

Jata Kedah

Jata Kedah. Anda tidak dibenarkan menjual semula design yang telah dibeli. Jata negara menunjukkan bintang pecah 14 menandakan 13 buah negeri dan kerajaan persekutuan yang terkandung dalam persekutuan malaysia, dan kerajaan persekutuan.

flickrJATA NEGARA Jata Negara Malaysia merupakan
flickrJATA NEGARA Jata Negara Malaysia merupakan from www.flickr.com

Anda tidak dibenarkan menjual semula design yang telah dibeli. We have 19 free kedah vector logos, logo templates and icons. Di sebelah depan tengkolok terdapat ukiran melambangkan padi dan jata negeri kedah darul aman.

Rated 5.00 Out Of 5.

Di sebelah depan tengkolok terdapat ukiran melambangkan padi dan jata negeri kedah darul aman. Di bahagian utara, kedah bersempadan dengan negeri perlis dan bersempadan. We have 19 free kedah vector logos, logo templates and icons.

Setar Sik, Program Penyerahan Insentif Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Kedah.

Anak bulan sabit melambangkan islam sementara perisai melambangkan kekuasaan pemerintah. Program ini diadakan pada 8 februari 2022 di padang ragut sungai setar, jeneri sik kedah dan disempurnakan oleh yb dato isahak bin murat, pegawai kewangan negeri kedah. Bendera negeri memaparkan bulan sabit berwarna hijau di bawah perisai kuning dan dilingkungi oleh jambangan padi berwarna kuning di atas latar belakang merah.

See also  Bukit Malut

We Have 19 Free Kedah Vector Logos Logo Templates And Icons.

You can download in.ai,.eps,.cdr,.svg,.png formats. 892, jalan sultan badlishah bandar alor setar, 05000 alor setar kedah darul aman. Download free jata negeri kedah (updated 2019) vector logo and icons in ai, eps, cdr, svg, png formats.

It Is Located On An Open Parade Ground Facing The Istana Balai Besar.

Merah adalah warna tradisional negeri dan juga melambangkan kemewahan, sementara bulan sabit adalah simbol agama islam. Insentif kepada penternak dvs kedah. Jata negara menunjukkan bintang pecah 14 menandakan 13 buah negeri dan kerajaan persekutuan yang terkandung dalam persekutuan malaysia, dan kerajaan persekutuan.

By Admin · Published 18/11/2020 · Updated 24/11/2020.

Jata pulau pinang rm 20.00. 1) jata negeri johor 2) jata negeri kedah 3) jata negeri kelantan 4) jata negeri melaka 5) jata negeri pahang 6) jata negeri perak 7) jata negeri perlis 8) jata negeri pulau pinang 9)jata negeri sabah 10) jata negeri selangor 11) jata negeri sembilan 12) jata negeri serawak 13) jata negeri terengganu Download jata negeri kedah vector in ai format.