negeri malay

Kamus Kedah

Kamus Kedah. ~.kamus loghat kedah.~ august (2). Kedah adjektiva (kata sifat) terbuka lebar (tentang mulut).

ayampenyek Loghat Kedah
ayampenyek Loghat Kedah from ayampenyek.blogspot.com

Database utama kbbi merupakan hak cipta badan pengembangan dan pembinaan bahasa, kemdikbud (pusat bahasa) Encoding a ''cifre'' power tends to corrupt! ♪bulu kucing, pak ali jilat.

Kedah Semoga Dapat Membantu Walau Kurangnya Jawaban Pengertian Lengkap Untuk Menyatakan Artinya.

Tetapi disebabkan keluarga aku daripada kedah, maka. Berikut ini makna dan tulisan kata kedah yang benar: Selalunya disebut tak aci, maknanya tak patut.

Arti Kata Kedah Menurut Kbbi.

Arti kata, ejaan, dan contoh penggunaan kata kedah menurut kamus besar bahasa indonesia (kbbi). Pada postingan di atas pengertian dari kata “kedah” berasal dari beberapa sumber, bahasa, dan website di internet yang dapat anda lihat di bagian menu sumber. Database utama kbbi merupakan hak cipta badan pengembangan dan pembinaan bahasa, kemdikbud (pusat bahasa)

So Lebih Tepat Dalam Bahasa Inggeris Ialah Snitched.

Basikal = beskat/gheghek (gerek) cuai/clumsy = cemerkap (cemeghekap) tidur = tidoq. Walaupun sebutan lebih kurang sama tapi makna/ maksudnya berbeza. Ghupin hang hari tu dah lega dah noo.

‘Air Acar’=Air Longkang (Yg Berwarna Hitam) Aci;

Kalau diikutkan kad pengenalan, aku tidaklah termasuk dalam kategori angka tengah 02 sebab dilahirkan di perak. Loghat kedah/penang (dialect) @ dictionary (kamus) untuk post kali ni, jom kita fly sat pi belah tanjung kat pulau pinang. ~.kamus loghat kedah.~ august (2).

See also  Jkr Negeri Kedah

#Loghat #Kedah #Asmr #Malaysialepak Chill Layan Siri Kamus Loghat.

Kamus bahasa kedah * sesuai untuk mez. Google's free service instantly translates words, phrases, and web pages between english and over 100 other languages. Glosbe menggunakan kuki untuk memastikan anda mendapat pengalaman terbaik