negeri malay

Keputusan Pru 14 Kedah

Keputusan Pru 14 Kedah. For more information and source, see on this link : Parti keadilan rakyat (pkr) barisan nasional (bn) parti islam se malaysia (pas) parti tindakan demokratik (dap) parti warisan sabah (warisan) bebas (bebas)

Dun Semenyih Pru 14 PPT Keputusan PRU 14 Ramalan
Dun Semenyih Pru 14 PPT Keputusan PRU 14 Ramalan from lindadruk.blogspot.com

Keputusan pru 14 mengikut pecahan parti. Bn kedah tampil lima calon wanita pada pru14 astro awani. Pelan bahagian bahagian pilihan raya persekutuan dan negeri kedah laman web pejabat pilihan raya negeri kedah.

Menerusi Pengumuman Dibuat Oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (Spr), Tarikh Mengundi Pru 14 Adalah Pada 9 Mei 2018, Hari Rabu Mulai Jam 8 Pagi Hingga 5 Petang.

Pelan bahagian bahagian pilihan raya persekutuan dan negeri kedah laman web pejabat pilihan raya negeri kedah. Mereka telah tunaikan kewajipan dengan memilih calon yang akan mewakili aspirasi mereka di dewan undangan negeri dan parlimen. Analisis pru 14 bn menangi 123 kerusi manakala ph dan pas 99.

See also  Kereta Sewa Di Tanah Merah Kelantan

Keputusan Akan Dipaparkan Secara Langsung Di Saluran Televisyen Tempatan Dan Juga Akan Dikemaskini Secara Atas Talian.

Pada pilihan raya umum ke 14, chan ming kai daripada pakatan harapan menang dengan mendapat 32,475 undian ketika menentang muhammad aminur shafiq mohamad abduh daripada parti gagasan sejahtera yang mendapat 17,275 undi. Keputusan penuh pru 14 negeri kedah 3 years ago the merdeka online. Iaitu jumlah kerusi dewan undang negeri dan parlimen yang dimenangi oleh.

Keputusan Penuh Pru 14 Spr Malaysia 2018.

Ini merupakan keputusan pemilihan pilihan raya umum malaysia 2018 mengikut negeri.pilihan raya dewan undangan negeri telah diadakan pada 9 mei 2018 sebagai sebahagian daripada pilihan raya umum. Paruh si kenari keputusan penuh pru 14 negeri kedah. Pakatan harapan bersatu bakal tawan kedah pru14.

Senarai Calon Pru14 Kedah Dan Keputusan Parlimen & Dun.

Berikut dikongsikan keputusan undi pru 14 parlimen dan dun tahun 2018. Pemilih berdaftar yang mengambil bahagian dalam pru14: Warta kedah keputusan rasmi pru 14 bagi kawasan n 25 dun facebook.

Keputusan Rasmi Undi Pru 14 Dun Dan Parlimen (Result Pru).

Selamat datang perdana menteri laos 4 years ago rakyat merah kuning. Keputusan pru kedah 2018 pilihanraya umum ke 14 semakan my. Bn kedah tampil lima calon wanita pada pru14 astro awani.