negeri malay

Kerabu Pucuk Paku Kelantan

Kerabu Pucuk Paku Kelantan. Masa buat ni meleleh dah air liur, nak2 bila jus limau kasturi diperah ke dalam kerabu tadi. Nak makan dengan nasi dah tinggal separuh.

ZULFAZA LOVES COOKING Kerabu Pucuk Paku Cara Kelantan
ZULFAZA LOVES COOKING Kerabu Pucuk Paku Cara Kelantan from zulfadreamland.blogspot.com

Kerabu pucuk paku versi kelantan dicampur isi ikan dan cili padi. Separuh digoreng dan separuh diambil santan. Pucuk paku yang sedap dan lazat dimasak dengan santan dan kelapa parut yang berlemak.

Resepi Kerabu Pucuk Paku Kerang Taugeh.

Cukup setakat itu dahulu sekarang kita masuk bab kerabu pucuk paku. Pautan kasih kerabu pucuk paku kelantan style. Cara untuk membuat pes tomyam yang sedap dengan mudah.

Migf Is Here And This Year Migf Brings Lot Of Excitments.

/ archives for kerabu pucuk paku. Sedap di makan bersama ikan kembung goreng!. Resepi kerabu pucuk paku mudah dan sedap kelantan style.

Menu Yang Sangat Mudah Dan Yang Pasti Sedap Yang Buat Korang Senyum Puas.

Mungkin ramai tidak tahu yang pokok paku membiak melalui daunnya. Untuk bak che mat masakkan asam pedas ikan selar kuning sama terung (asam pedas pun asam pedas lah kan, janji masak). Kerabu pucuk paku kelantan style.

Santan Secukupnya ( Kalau Guna Santan Pekat Boleh Tambah Air Sikit ) 4 Ulas Bawang Merah.

Nak makan dengan nasi dah tinggal separuh. 2 ekor ikan bakar ambil isinya sahaja. Garam dan gula secukup rasa.

See also  Ipg Kedah

Dan Untuk Che Mat Sendiri, Kerabu Perut Ala Kelantan Menjadi Pilihan.

Apa apa jenis kerabu terutama kerabu kelantan seperti kerabu timun, kerabu beko, kerabu terung dan banyak lagi. Suk share bahan dan cara buatnya ya. Ok, kalau macam tu, che mat masak apa2 saja yang che mat suka.