negeri malay

Loghat Kedah

Loghat Kedah. Kalau hampa ada loghat kedah yang menarik ataupun yang best2,sila komen kat bawah Watch popular content from the following creators:

Loghat Kedah Dengan Lan Pet Pet Kuali Hitam
Loghat Kedah Dengan Lan Pet Pet Kuali Hitam from kualihitam.com

Dicetuskan ikhlas dari fizgraphic time 1:26:00 pm. Ini kerana bagi orang kedah, standard loghat kedah itu lebih tinggi berbanding kl. Belajar bahasa loghat kedah , fizgraphic budak kedah.

1.Perlis 3.Kedah Barat 4.Kedah Timur 5.Pulau Pinang 6.Taiping

Filzafarhan (@paan_loghatkedah) di tiktok | 132.6k sukaan. Dan saya sendiri dah merantau lebih 12 tahun di dalam negeri johor. Lebihkurang maknanya menceritakan hal2 yg tak elok pasai orang lain, tapi bukannya fitnah/ umpat ke, sebab yang mengacum ni selalunya budak2.

Segan = Malaih, Tak Mau (Ini Selalu Mengkompiuskan Orang Kl) Gurmit = Pengasah Pensil, Sharpenner.

Dah hampir sepuluh tahun aku menetap di kedah.dan yang pastinya loghat cakap utagha pon dah makin pandai sikit2.walaupon kadang2 kena gelak jugak ngan en.hubby.haha. Sedikit info,kelmarin dan semlm adalah sama mksudya di kedah iaitu yesterday.kasut bg org kedah juga adalah selipar,sandal dan sewaktu dgnnya. Dicetuskan ikhlas dari fizgraphic time 1:26:00 pm.

Tapi Jarang Digunakan Dengan Sendirinya.

So lebih tepat dalam bahasa inggeris ialah snitched. Bagi mengurangkan bias, saya akan mula menggunakan loghat utara menggantikan loghat kedah (walaupun pada dasarnya perlis dan pulau pinang itu sebahagian dari kedah) pada pengamatan saya, loghat utara itu terbahagi kepada beberapa bahagian. 200 perkataan bahasa loghat kedah yang biasa digunakan dalam perbualan harian.

See also  Peta Pahang

Pélét Pn Pelat, Loghat, Dialek Peleting Pn Mencuri P É Ma Musim, Masa, Waktu → Piama, Pemo Pemo Pl Musim, Masa, Waktu → P É Ma, Piama Pengkalan Penggiling;

Post comments (atom) masa ! Koleksi loghat kedah serta contoh maksud dan ayat. Ajak kawan2 jiran tetangga mai.

22 Komen Jom Kenali Loghat Kedah Assalmualaikum Semua.hihii Borink Haih X Tau Nak Buat Natang Apa.

Watch popular content from the following creators: Nak bagi hancoq ghempah, kita kena la guna batu ~ / untuk menghancurkan rempah, kita haruslah menggunakan batu penggiling. 200 perkataan loghat kedah yang biasa digunakan dalam perbualan harian.