negeri malay

Loghat Kelantan

Loghat Kelantan. Apepun aku harap korang enjoy la belajar loghat kelate ni. Tambah ilmu korang kan :d kredit to :

loghat Kelantan YouTube
loghat Kelantan YouTube from www.youtube.com

Kertas ini menelusuri dua isu, iaitu status kelestarian loghat kelantan; Anis takde idea la nk update blog ape kate kalau anis ajar korang bhasa kelantan.nak blaja tak?.tak nak?.hok alohh.haha.tak nak duk diam2.haha.sape nak blaja jom! Acu cuba try test cakap dengan member dari kelantan.

Koleksi Loghat Kedah Serta Contoh Maksud Dan Ayat.

Selain dari bahasa yang unik, ada banyok bendo unik di kelantan ini. Bera = lari bertempiaran 6. About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators.

Acu Cuba Try Test Cakap Dengan Member Dari Kelantan.

Belajar loghat bahasa kelantan kelantan merupakan sebuah negeri yang terletak di sebelah pantai timur semenanjung malaysia iaitu berhampiran dengan negara thailand. Belajar bahasa kelantan atau loghat kelantan yang selalu digunakan dalam perbualan harian orang kelantan ini mudah dan menarik untuk dipelajari. Tidak dinafikan loghat ini sekian lama semakin hilang ,apabila generasi mu.

Discover Short Videos Related To Loghat Kelantan On Tiktok.

Next time aku tulis lagi ea. # jom belajar loghat kelate dgn mudah! Penggunaan dialek kelantan dari aspek sebutan, pembentukan kata, ayat dan leksikal oleh penutur bukan melayu, kesantunan berbahasa dalam dialek kelantan dan seterusnya isu.

Watch Popular Content From The Following Creators:

Explore the latest videos from hashtags: Loghat kelantan amnya merujuk kepada kata sinonimnya dialek kelantan iaitu bahasa daerah atau tempatan. Apepun aku harap korang enjoy la belajar loghat kelate ni.

Contextual Translation Of Loghat Bahasa Melayu Translate Bahasa Kelantan Into English.

Sini perkataan yang berakhir dengan an, am, ang biasanya akan disebut /e/. Segmen edisi sulung edisi loghat kelantan kali ini akan menampilkan isu mengenai loghat budulish (istilah rekaan sendiri penulis). Tapi lebih lembut dan sopan dari kawe.