negeri malay

Makanan Famous Di Kelantan

Makanan Famous Di Kelantan. Moi sup dan nasi air adalah makanan yang sama, cuma di kelantan ianya dipanggil nasi air. 44 senarai tempat makan sedap & best di negeri kelantan.

The Best Foods in Kelantan You Could Find at Hotel Perdana
The Best Foods in Kelantan You Could Find at Hotel Perdana from miracikcit.blogspot.com

Malah sebahagian besar makanannya adalah manis. Dari lauk pauk hinggalah ke kuih muih. Bila anda ke sana mesti cuba makanan orang sana.

Cakap Pasal Makanan Sue Dah Meleleh Teringat Kat Makanan Kesukaan Sue Di Kampung, Rantau Panjang Kelantan.

Kst ikan bakar, wakaf che yeh 3. Ia memang cukup terkenal dengan aneka makanannya yang enak serta pelbagai. Antara menu unik dan istimewa yang sering menjadi pilihan pelanggan ialah seperti telur taliban yang sebenarnya merupakan hidangan telur suku masak, telur ping pong buat pelanggan yang tidak menggemari telur suku masak tetapi lebih menyukai telur setengah masak, teh halia telur puyuh, teh tarik dangdut dan pelbagai jenis aneka makanan tradisi kelantan.

Kalau Nak Disenaraikan, Memang Panjang Listing.

Nasi kerabu kak ma, cherang. Semuanya memang sedap dan unik. Moi sup dan nasi air adalah makanan yang sama, cuma di kelantan ianya dipanggil nasi air.

Dari Lauk Pauk Hinggalah Ke Kuih Muih.

Sira labu merupakan salah satu pencuci mulut yang sangat poplar di kelantan. It's worth the price for short stay. Makete cafe terletak di wakaf bharu, kelantan.

Antara Menu Hebat Yang Sedap Seperti Chicken Chop Dan Aneka Steamboat Serta Grill.

Laksam yang diperbuat daripada tepung beras dan tepung jagung ini dimakan bersama kuah ikan bersantan pekat. Kedai makan ini selalu mendapat kunjungan orang ramai tidak kira waktu. Kami, empat sepupu, nik, fatin, syaa dan athir.

Malah Sebahagian Besar Makanannya Adalah Manis.

Rasa sira labu ini agak manis dan menjadi simbolik negeri. Ia merupakan makanan tradisional kelantan dan telah diangkat sebagai satu makanan tradisional malaysia. Bila anda ke sana mesti cuba makanan orang sana.