negeri malay

Nama Tempat Di Kedah

Nama Tempat Di Kedah. Uniknya tempat bersejarah di kedah ini. Terdapat banyak sangat tempat menarik di kedah.

Jawapan Nama Tempat Di Kedah Contoh Ann
Jawapan Nama Tempat Di Kedah Contoh Ann from contohann.blogspot.com

Kedah ohsem cuba ampa bagi tau sat nama2 kampung di facebook. Lebih menarik, lokasi alor setar juga tidak jauh dari kuala kedah & bolehlah anda mencari keenakan makanan di sana yang turut mempunyai beberapa restoran menarik untuk. Jangan lupa basuh tangan dan amalkan penjarakan sosial!

Jemput Juga Baca Artikel Tulisan Kami Seperti Tempat Menarik Di Kemboja Dan Tempat Menarik Di London.

Untuk pengetahuan korang, alor star ialah ibu negeri. Imej via [utusanonline] kota ini dibina dengan menggunakan tanah liat, buluh dan kayu bakau dengan bantuan pihak portugis. Street art di sini telah dihasilkan oleh pelukis yang didatangkan daipada sekitar kedah, iaitu dari kulim, alor setar dan sungai petani.

See also  Klinik Kesihatan Negeri Sembilan

Cuba Bayangkan Suasana Negeri Kedah Yang Sangat.

Jikalau pembaca tengah mencari lokasi tentang pemandangan sawah padi di kedah? 16 nama tempat paling pelik di malaysia iluminasi. Ya, memang sangat best korang!

Yang Berikut Ialah 3 Daripada 3 Buah Subkategori Dalam Kategori Ini.

Pada kali ini, pihak kami akan membawa anda ke satu tempat yang sungguh memukau. Kedah antara negeri di utara yang memang terkenal dengan pengeluaran hasil padinya. Kota sarang semut mengikut bahasa langkasuka dipanggil “kota sereng semut”.

Sebut Sahaja Negeri Kedah Pastinya Ramai Yang Terbayangkan Keindahan Jelapang Padi Yang Terhampar Luas.

Pulau payar pula terkenal dengan aktiviti snorkeling. Manalah tahu anda bercadang ke sana. Kampung di kedah‎ (23 k, 315 l) m.

Pengalaman Admin Sendiri Sangatlah Menyeronokkan Bila Dapat Pergi Travel Dengan Beberapa Orang Kawan Ke Negeri Kedah.

Pengunjung hanya boleh mengambil trip harian sahaja. Alor setar‎ (2 k, 2 l) k. About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators.