cuti 2022

Negeri Cuti Israk Mikraj

Negeri Cuti Israk Mikraj. Cara download / muat turun divider cuti rph: Ia memperingati malam di mana allah s.w.t membawa nabi muhammad s.a.w dari mekah ke jerusalem sebelum dia di bawa ke syurga.

Negeri Yang Cuti Israk Mikraj Mengalami pembedahan dada
Negeri Yang Cuti Israk Mikraj Mengalami pembedahan dada from ninezinkzd.blogspot.com

Ia memperingati malam di mana allah s.w.t membawa nabi muhammad s.a.w dari mekah ke jerusalem sebelum dia di bawa ke syurga. Di sini kami kongsikan senarai cuti umum / public holidays bagi tahun 2022. Bagi sesetengah ibu bapa dan seluruh rakyat malaysia pastinya ingin tahu cuti umum yang terdapat di malaysia untuk membuat perancangan bercuti dan sebagainya.

4 Mac 2022 (Jumaat) :

Jadual hari kelepasan am negeri 2021. Tarikh 22 mac 2020 iaitu tarikh israk dan mikraj di malaysia telah ditetapkan sebagai hari kelepasan am negeri (cuti umum) bagi negeri kedah darul aman, negeri sembilan darul khusus dan perlis indera kayangan. Divider cuti hari keputeraan sultan selangor dan cuti hari krismas turut dimasukkan untuk tahun 2021.

Israk Dan Mikraj 2023 Dan 2024.

Pada tarikh ini juga, beberapa buah negeri di malaysia mengisytiharkan cuti. Rasulullah saw kematian pakciknya iaitu abu talib yang dianggap sebagai ayah oleh rasulullah saw. 3 apr, ahad, awal ramadan.

See also  Dewan Pekerti Negeri Sembilan

Tarikh Sambutan Israk Mikraj Di Malaysia Tahun 2021 1442H Negeri Anda Cuti Tak.

2 februari 2022 (rabu) : Israk mikraj 2022 cuti umum cuti israk mikraj 2022 tarikh israk mikraj 2022 negeri cuti israk mikraj 2022 israk mikraj 2022 malaysia cuti. Sekarang umat islam sedang berada pada bulan rejab seterusnya syaaban dan tidak lama lagi akan menyambut bulan ramadhan serta berpuasa selama sebulan.

Tarikh Israk Mikraj Tahun 2020 / 1441 H.

Peristiwa itu berlaku pada tahun 721, selepas berlakunya dua peristiwa besar dalam kehidupan rasulullah saw. Tarikh israk mikraj pada tahun ini ialah pada 11 mac 2021 (khamis). Peristiwa israk mikraj berlaku setiap 27 rejab setiap tahun.

By Cik Ta On Nov 20, 2020.

Ia memperingati malam di mana allah s.w.t membawa nabi muhammad s.a.w dari mekah ke jerusalem sebelum dia di bawa ke syurga. Dengan senarai ini, mudahlah untuk anda membuat perancangan sebarang percutian yang hendak anda lakukan bersama keluarga. Tekan lama atas gambar, keluar menu pilih download image.