negeri malay

Pantai Irama Bachok Di Kelantan

Pantai Irama Bachok Di Kelantan. See all things to do. Pantai melawi, pantai irama, surau pantai irama.

Pantai Irama Bachok Kelantan / Pantai Irama Bachok
Pantai Irama Bachok Kelantan / Pantai Irama Bachok from uxstarth.blogspot.com

Istana bunian ini dikatakan milik kepada seorang lelaki setempat (kampung tok burung, bachok) yang bernama en. It is generally regarded as kelantan's top beach but over the past decade or so it has suffered from coastal erosion. Permandangan pantai irama, bachok, kelantan.

Hotel Ini Berada 3,8 Mi (6,1 Km) Dari Wat Phothikyan Phutthantham Dan 11,7 Mi (18,9 Km) Dari Rumah Sakit Universiti Sains Malaysia.

Selamat datang ke kfc pantai irama bachok, kelantan. Selain daripada itu, perayaan juga diadakan di sini dengan kerap. Siapa sangka, berdekatan dengan pantai irama bachok iaitu di seberang jalannya ada satu kampung yang digelar sebagai kampung tok burung ada menempatkan sebuah istana yang cukup unik senibinanya yang digelar sebagai “istana bunian”.

See also  Kedah Vs Pahang

Terdapat Pelbagai Infrastruktur Yang Disediakan Dikawasan Pantai Seperti Gerai Jualan, Tandas Awam, Surau, Wakaf, Tempat Letak Kerata Yang Sistematik, Dataran, Tempat Menyalin Pakaian Dan Taman.

Pantai ini sangat cantik, memiliki air laut berwarna biru serta dikelilingi pokok rhu dan kelapa sesuai dijadikan tempat untuk bersantai. International conference on economics 2017 (ice2017). Kawasan ini akan dipenuhi pengunjung khususnya pada hari jumaat da.

Pantai Irama Is Famous For Its Gently Sloping Beach That Extends Far Into The Clear Blue Water Of The South China Sea.

Sebagai salah sebuah negeri di pantai timur, kelantan sudah pasti memiliki pantai indah yang menghadap laut china selatan. Banyak pilihan pantai yang bisa kamu kunjungi seperti pantai cahaya bulan, pantai irama bachok, dan lain sebagainya. Located in bachok, iqra damai inn is convenient to bachok pool and irama beach.

Pantai Irama Adalah Salah Satu Kawasan Tumpuan Pelancong Bagi Pengunjung Yang Ke Kelantan.

This work has been released into the public domain by its author, azmin. Istana bunian ini dikatakan milik kepada seorang lelaki setempat (kampung tok burung, bachok) yang bernama en. Public domain public domain false false:

Kelantan Memiliki Beberapa Buah Pantai, Setiap Satu Daripadanya Memiliki Keistimewaan Tersendiri.

Keputihan warna pasir pantainya pasti memberikan kedamaian kepada para pengunjung. Jajahan bachok telah dianugerahkan 2 lokasi pantai yang menarik iaitu pantai irama & pantai melawi. Pantai melawi, pantai irama, surau pantai irama.