resipi ayam

Resepi Nasi Ayam Biasa

Resepi Nasi Ayam Biasa. Perbezaan dari segi bahan antara resepi 1 dan 2 adalah penggunaan air asam jawa. Layan juga video di atas.

TELUR BUNGKUS YUMMY.. Resepi Sheila Rusly
TELUR BUNGKUS YUMMY.. Resepi Sheila Rusly from mohonclashh.blogspot.com

Oleh sebab itulah, maka ayam taliwang memiliki rasa yang nikmat di lidah. And yet, nasik tu berkerak. Klik di sini untuk versi 1 dan sini untuk versi 2.

Banyak Yang Makan Ayam Taliwang Pasti Ingin Menikmatinya Lagi, Karena Rasa Yang Khas Dan Juga Bumbu2 Yang Dibuat Asli Khas Lombok.

Ayam masak merah biasa dijadikan lauk untuk nasi putih mahupun nasi lemak. Mcm biasa, lps basuh beras, sy masukkan santan, air, daun pandan dan garam then tekan button periuk. Jom kita sama sama mencuba resepi ini dan sangat sesuai jika untuk dibawa semasa bercuti samada dalam atau luar negara.

Boleh Makan Dengan Nasi Dan Juga Roti.

Perbezaan dari segi bahan antara resepi 1 dan 2 adalah penggunaan air asam jawa. Sesuai dengan, kuliner ini dibuat dari bahan dasar berupa daging ayam. Layan juga video di atas.

Oleh Sebab Itulah, Maka Ayam Taliwang Memiliki Rasa Yang Nikmat Di Lidah.

Adapun ayam yang digunakan untuk masakan ini adalah jenis ayam kampung. And yet, nasik tu berkerak. Klik di sini untuk versi 1 dan sini untuk versi 2.

Sila Baca Dan Ikuti Resepi Ayam Masak Merah Yang Dikongsikan Oleh Maimunah Binti Zulkifli‎ Di Facebook Seperti Di Bawah Ini.

Nak tanya., sy masak nasi lemak dlm rice cooker(dlm kuantiti yg byk). Tp wktu nasi baru 60% masak, button rice cooker dh naik, seolah2 nasi dh siap dimasak.