negeri malay

Tabung Usahawan Negeri Sembilan

Tabung Usahawan Negeri Sembilan. Melalui belanjawan negeri sembilan 2021 yang bertemakan 'merangsang ekonomi memperkasa rakyat', pihak kerajaan negeri sembilan telah meneruskan inisiatif tuns dengan peruntukan berjumlah rm3.00juta. Usahawan yang memerlukan geran atau pinjaman mudah tanpa faedah bagi mengembangkan perniagaan boleh membuat permohonan.

Perbadanan Kemajuan Negeri, Negeri Sembilan, Peti Surat
Perbadanan Kemajuan Negeri, Negeri Sembilan, Peti Surat from www.govserv.org

Bagi usahawan di negeri sembilan yang memerlukan geran atau pinjaman mudah tanpa faedah bagi mengembangkan perniagaan mereka, kerajaan negeri sembilan telah membuka kembali permohonan bagi tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) dan (tuns plus). Pemohon adalah warganegara malaysia (keutamaan diberi kepada anak negeri sembilan). Perhatian buat anda usahawan mikro di negeri sembilan.

Syarat Kelayakan Memohon Tuns 2021.

Tuns atau tabung pembangunan usahawan negeri sembilan adalah geran bantuan rm3,000 untuk usahawan kecil. Antara penerima bantuan untuk fasa 1 bagi tahun 2019 dari pknns Permohonan tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) bagi tahun 2022 kembali dibuka untuk usahawan dan pks negeri ini.

Pada Tahun 2020, Kerajaan Negeri Sembilan Telah Menyediakan Peruntukan Sebanyak Rm6 Juta Bagi.

Permohonan tabung usahawan negeri sembilan 2020 online (tuns). Melalui belanjawan negeri sembilan 2021 yang bertemakan ‘merangsang ekonomi memperkasa rakyat’, kerajaan negeri sembilan. Permohonan tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) rm3000 2021 untuk makluman anda, tahun ini adalah tahun ketiga pelaksanaan tuns.

Oleh Itu, Kerajaan Negeri Mengharapkan Para Penerima Geran Tuns Agar Menghargai Pemberian Kerajaan Dengan Memastikan Setiap Sen Dana Itu Digunakan Untuk Keperluan Perniagaan Mereka Dan Bukannya.

Pemohon adalah warganegara malaysia (keutamaan diberi kepada anak negeri sembilan). Permohonan tabung pembangunan usahawan negeri sembilan sebanyak rm3,000. Para peniaga di negeri sembilan sila

Pengenalan Tabung Usahawan Negeri Sembilan (Tuns) Melalui Belanjawan Negeri Sembilan 2021 Iaitu Yang Bertemakan ‘Merangsang Ekonomi Memperkasa Rakyat’, Kerajaan Negeri Sembilan Meneruskan Inisiatif Tuns Bagi Tahun Ketiga Pada Tahun Ini Dengan Peruntukan Iaitu Berjumlah Rm3.00Juta.

Berita baik buat usahawan industri kecil dan sederhana (iks) di seluruh negeri sembilan. Usahawan yang memerlukan geran atau pinjaman mudah tanpa faedah bagi mengembangkan perniagaan boleh membuat permohonan. Tuns diwujudkan untuk membantu usahawan mikro mengembang dan memajukan lagi bidang perniagaan yang mereka ceburi ke satu tahap yang lebih baik dari seadanya.

Exco Keusahawanan Negeri Sembilan, Yb Dato’ Dr.mohamad Rafie Abdul Malek Berkata, Tuns Adalah Inisiatif Kerajaan Pakatan Harapan Negeri Sembilan Untuk Membantu Usahawan Mikro.

Tabah di selia sepenuhnya di bawah pengerusi bertindak pembangunan belia & sukan negeri sembilan dengan peruntukan khusus yang ditetapkan oleh pihak kerajaan bagi. Syarat & cara permohonan tabung usahawan negeri sembilan (tuns) kerajaan negeri sembilan telah memperkenalkan pembiayaan tabung usahawan negeri sembilan (tuns) bagi membantu usahawan mikro di negeri sembilan sebanyak rm3000. Sejak permulaan pada 2019 yang lalu, inisiatif ini telahpun berjaya membantu seramai 3,069 orang peniaga.