negeri malay

Tempat Menarik Di Bentong Pahang

Tempat Menarik Di Bentong Pahang. Bukit tinggi terletak di bentong pahang mempunyai banyak tempat menarik terutama buat penggemar alam semula jadi. Apatah lagi ia bersuhu rendah, pemandangan yang indah, dan suasana mendamaikan, malah banyak tempat menarik di bentong ini.

Colmar Tropicale Tempat Menarik Di Bentong Pahang Tempat
Colmar Tropicale Tempat Menarik Di Bentong Pahang Tempat from www.tempatmenarik.my

Alhamdulillah berkesempatan untuk pergi dan merasai sendiri bercuti dan melakukan pelbagai aktiviti menarik yang ada di pahang. Bukit tinggi berkedudukan 800 meter di atas paras laut dan mempunyai cuaca yang agak sejuk antara 22 ke 26° celsius. Sungai yang mengalir di kampung ini menyebabkan banyak resort serta chalet yang dibangunkan seterusnya menjadi tempat rekreasi dan tumpuan pengunjung.

Mencari Tempat Makan Best Sekitar Bentong Dan Janda Baik?

Mengemudi atv ke atas bukit, ke bawah bukit dan di sekitar kebun kelapa sawit tidak pernah seseronok ini. Jangan tidak tahu bentong juga menjadi tumpuan pelnacong dengan tarikan tempat nya yang istimewa dan menakjubkan. Share 0 tweet 0 share 0 0 komentar.

Jangan Lupa Bawa Baju Sejuk Ke Tempat Menarik Di Kawasan Tanah Tinggi Di Malaysia Ini.

See 945 tripadvisor traveller reviews of 82 bentong restaurants and search by cuisine, price, location, and more. Ad book bentong hotels today! Bentong merupakan sebuah daerah di negeri pahang yang kaya dengan pelbagai tempat menarik yang menjadi tumpuan pelancong.

Salah Satu Tarikan Utama Tempat Ini Ialah Suasana Sejuk Dan Udara Yang Nyaman.

Admin akan kongsikan peta tempat menarik ini. Ia merupakan sebuah kampung yang masih mengekalkan keindahan alam semula jadi yang menghijau. Ibu negeri pahang adalah kuantan.

Isi Kandungan 11 Lokasi Menarik Bentong1.

Baiklah, mari kita hentikan tumpuan dari hotspot arus perdana ini untuk sementara waktu. Salah satu tempat menarik di pahang yang mesti anda kunjungi ialah taman ekstrem bilut di bentong. Lokasi hutan lipur satu ini beralamat di.

Jika Anda Menyukai Aktiviti Yang Mencabar, Ini Ialah Tempat Untuk Anda.

Tempat yang menarik di bukit tinggi pahang ini ialah fasiliti, aktiviti dan tempat rekreasi yang disediakan oleh berjaya hills resort. Anda boleh membuat ranking tempat peranginan tanah tinggi kesukaan anda dan mengunjunginya suatu hari nanti. Fasiliti dan kemudahan yang terdapat di colmar tropicale agak memuaskan.